Yaz geçti ,kış geçti , can eskidi,ruh eskidi.Akıp giden zaman ömrün bahanesiymiş .Uzun uzun yaşamak değil doya doya yaşamak en güzeliymiş .

Ey insan oğlu rolünü çok iyi oyna kabir ve mahşerde izleyeceğin filmin baş rol oyuncusu  sensin .

Küfür ederken iyi düşünün ;kadın cennettir, kadın annedir , kadın ailedir ,kadın kız çocuğudur kadın iffettir ,kadın Peygamberi doğuran anadır.

Gönül öyle yol hanı değil dergahtır. Paldür küldür girilip çıkılmaz günahtır. Mevlana

Yüreğinin götürdüğü yerde kırılırsın .Aklının götürdüğü yerde yanılırsın .Yüreğin aklına ,aklın yüreğine uymaz,daralırsın .Sonra ne akıl kalır ne de yürek ,dağılırsın.

Bu hayatta varsın olmasın her istediğimiz ,biz olana Elhamdulillah olmayana Eyvallah demesini bilenlerdeniz .

Allah kimine bal verir  parmak vermez , kimine parmak verir bal vermez.

Hayat bir musluktan akan su misalidir ,akmaya başladı mı toprağa kadar durmadan devam eder.

İyilikten şaşmamalı insan çünkü Allah iyi insanlar için daima güzel  şeyler hazırlamıştır.

Bir bilge varmış ne sorsan cevap verirmiş . Onu çekemeyen biri ;ona öyle bir soru soracağım ki bilemeyecek demiş .Ne soracaksın diye sorduklarında ise Avucumda  bir kelebek olacak ölü mü diri mi diye soracağım ,eğer diri derse avucumu sıkarım ölür ,ölü derse avucumu açarım uçar demiş . Sonra bilgenin huzuruna gidince ey bilge elimde bir kelebek var ölü mü dirimi der .Bilge O senin elinde diye MÜTHİŞ cevabını verir .

Bak da ibret al yere düşen yaprağa , o da eskiden sen gibi yukarıdan bakardı toprağa.

Hazreti Fatıma Anamızı kabrine defettikten sonra Hazreti Ömer toprağa Ey toprak bil ki bu Resulullah (sav) in biricik kızı Fatımadır. Ona iyi davran . Toprak dile gelerek Ey Ömer sende bil ki burası berzah alemidir ,kimlik değil amel öne çıkar.

İnsanlar ikiye ayrılır vaktini beşe ayıranlar , vaktini boşa harcayanlar.

Beni dinle Ey kadı !Bozuldu bu işin tadı,zulümse eğer adı ,Kenan yapsa da aynı , Yunan yapsa da aynı.

Kafir bile olsa hiç kimsenin kalbini kırma .Kalp kırmak Allah'u tealayı incitmek demektir. Hadis

Bir kadını ağlatırken çok dikkat edin .Çünkü Allah gözyaşlarını görür ve sayar .Kadın, erkeğin kaburgasından yaratıldı ayaklarından yaratılmadı ezilir diye.Başından yaratılmadı üstün olmasın diye .Ama göğsünden yaratıldı ,eşit olsun diye ,kolun biraz altından yaratıldı ,korunsun diye ,kalp hizasından yaratıldı ,sevilsin diye.

Huzur dolu bir kalple bir parça ekmek ,vicdan azabıyla birlikte olan zenginliklerden bin kat daha iyidir.

Birinin gözyaşlarına sebebiyet vermişsen oturup sende ağlamalısın ,bunun vebalini nasıl ödeyeceğine.

Ne zaman gökyüzüne bir nefes , bir dua gönderdin de ardından ona benzer bir iyilik gelmedi ?

Ey oğul !Mümin kardeşinin ayıp ve kusurlarını görürsen onu gizle ,ifşa edip yayma .Resuli Ekrem (sav) şöyle buyurmuştur;Kim bir Mümin kardeşinin bir kusurunu görür de onu halkın yanında rüsva etmezse Allah'u teala da onun günahlarını kıyamet gününde örter ,mahşerde halkın huzurunda rüsva etmez. İmam Gazali Hazretleri

Ahiret işlerinde zarar etmektense ,dünyaya ait işlerden zarar ediniz .Böylesi sizler için daha hayırlıdır.Hazreti Ömer (ra)

Yılan sokması seni yalnızca canından eder ama kötü dost seni hem canından eder hem de imanından. Hazreti Mevlana Celaleddin-i Rumi

Bir ahmak ki ;saçını siyaha boyuyor ihtiyarlıktan gençliğe dönmek istiyor .Kara karganın ak doğan kadar kıymetli olmadığını bilmiyor demek.

Suya sormuşlar ;seni kaybedersek nasıl bulacağız .-Eğer bir şırıltı duyarsanız ben oradayım demiş .Ateşe sormuşlar seni nasıl bulacağız .Eğer bir yerde duman görürseniz işte ben oradayım demiş.Sıra ahlaka gelmiş aynı soruyu ona da sormuşlar ahlak cevap vermiş beni kaybederseniz asla bir daha bulamazsınız.

ibretlik sözler,ibretlik laflar


Bu Sözleri Paylaş

0 Yorum

Yorum yaparken konuyla alakalı olmasına lütfen özen gösterelim.