Berat kandili sözleri

 Berat Gecesi "bir yıllık amellerin Allah'a(cc) arz edildiği" gecedir. Berat Gecesi "meleklerin bayram gecesi" dir  iyi kandiller.

"Beş gece vardır ki onlarda yapılan dualar geriye çevrilmez. Bunlar Recebin ilk (cuma) gecesi, Şabanın ortasında bulunan gece, Cuma gecesi, Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı geceleridir."

Ellerin duaya uzandığı, sinelerin dostlara açıldığı, gözlerin masumiyet aradığı bu mübarek günde tüm dualarınızın kabul olması dileğiyle Berat Kandiliniz kutlu olsun.

Varlığı ebedi olan, merhamet sahibi, adaletli yüce Allah kendisine dua edenleri geri çevirmez Berat Kandiliniz mübarek olsun.

Ben dostlarımı ne kalbimle ne de aklımla severim, olur ya kalp durur akıl unutur ben dostlarımı ruhumla severim. O ne durur ne de unutur Kandiliniz kutlu olsun.

Allah'ın rahmeti, bereketi sizinle olsun, gönül güneşiniz hiç solmasın.

Gül sevginin tacıdır, her bahar bir gül taçlanır. O gül ki Muhammed'i hatırlatır, onu hatırlayana gül koklatır gül kokulu sevgi dolu nice kandillere Berat Kandiliniz kutlu olsun.

Allah'ım, sen Berat Kandili gününde zulüm altında olan kullarını koru amin.

"Küsmek ve darılmak için bahaneler aramak yerine, sevmek ve sevilmek için çareler arayın."

Allah'ım senden benim için hayırları açmanı, işlerimin hayırla sonuçlanmasını, açığı ve gizlisi ile her türlü hayrı cennette yüksek dereceler istiyorum amin.

Allah'ın aşkıyla yan bu gece, Mevlana gibi dön bu gece, secdeye varıp huzura erince, şu fakiri de an bu gece Berat Kandiliniz mübarek olsun.

Bu gece hayırlı bir gece, yüreklerimiz ibadetle çarpsın, gönüllerimiz bir olsun Berat Kandiliniz mübarek olsun!

Günler bize dostların güzelliği ile geceler onların duaları ile mübarek oluyor umudumuz dostları hediyesi, duamız sizlerin sevgisi Berat Kandiliniz mübarek olsun.

Dertlerimiz kum tanesi kadar küçük, sevinçlerimiz nisan yağmuru kadar bol olsun, bu mübarek geceniz sevapla dolsun Kandiliniz mübarek olsun.

İstediğin oluyorsa 'bir' olmuyorsa 'bin' hayır ara Kandiliniz kutlu olsun.

Hayatım altüst olur diye endişe etme! nerden biliyorsun hayatın altının üstünden daha iyi olmadığını.

Resulullah şöyle dua ederdi; Allah'ım! günahlarımı, bilgisizlik yüzünden yaptıklarımı, haddimi aşarak işlediğim kusurlarımı, benden daha iyi bildiğin bütün suçlarımı bağışla.

Rabbim, Berat Kandili gününde yaptığımız ibadetleri kabul etsin inşallah. 

Berat kandili mesajları, berat kandili sözleri


Bu Sözleri Paylaş

0 Yorum

Yorum yaparken konuyla alakalı olmasına lütfen özen gösterelim.