Nasrettin hoca hikayeleri

Nasreddin hoca fıkraları,nasrettin hoca hikayeleri


Para için

Nasreddin hocayı bir köye vaaz vermesi için davet ederler. Kararlaştırılan gün köye gelen hoca;bir kese altın verirseniz konuşurum ,yoksa döner giderim der.Çaresiz kalan köylüler aralarında bir kese altın toplayıp hocaya verirler. Harika bir konuşma yapan hoca , cuma çıkışında aldığı bir kese altını geri verir. Köylüler madem geri  verecektin niye istedin diye sorunca Hoca da ;birincisi para ödediğiniz için ,dikkatle dinlediniz ikincisi de cebinde para oldu mu insan bir başka konuşuyor canım :)


Nasreddin hoca fıkraları

Nasreddin hoca pazarda zeytin satıyormuş. İki üç sokak ilerde oturan yarı buçuk tanıdığı olan bir kadın gelmiş.
Kadın:- zeytin iyi mi?
Hoca :- tadına bak.
Kadın: - Ben orucum.
Hoca :- Öylese al git parasını sonra ver.
Sonra birden bir hocanın aklına düşmüş ramazan değil ki.
Hoca :- Tuttuğun oruç ne orucu ki?
Kadın:-Üç sene önce borcum vardı da onları tutuyorum.
Hoca tam zeytinleri veriyordu vazgeçmiş.
Kadın :- Biraz önce al git dedin ne oldu da vazgeçtin.
Hoca : Get anam get .
Allah'a olan borcunu üç senede veriyorsan kim bilir benim borcumu ne zaman verceksin:)

Nasrettin Hoca Fıkraları

Nasreddin hocaya sormuşlar;Hocam biz ramazan ayından memnunuz ,o da bizden memnun mu diye. Hoca da cevap vermiş ;memnun olmasa her yıl 10 gün önce gelir mi?

Farz

Nasreddin hocanın evine bir gün üç molla misafirliğe gelir.Üçü birbirinden obur şeylermiş.Hoca ne yemek çıkarmışsa silip süpürmüşler. O kadar ki tavalarda bitince bunu da " sünnettir" diye ekmekle iyice sıyırırlarmış.Bu sırada hocanın oğlu gelmiş odaya. Mollalar hocayı memnun etmek için . Aman ne güzel çocuk.Adı ne bunun diye sormuşlar .
Hoca:adı farzdır demiş.
Mollalar şaşırıp birbirlerine bakmışlar.Bu ne biçim isim hoca efendi demişler.Hoca hemen taşı gediğine koymuş;ya ,sünnet diyeyim de onu da mı yiyesiniz.?

Güzel fıkralar

Akıllının biri Nasrettin hocaya sorar;Bir cenaze töreninde tabutun neresinde durmam lazım.Sağında mı solunda mı,önünde mi yoksa arkasında mı ?
Hoca gülümser ve içinde olma da neresinde olursa ol der.

Eşek öldü

Hocanın eşeği ölmüş kapının eşiğine oturup hüngür hüngür ağlıyormuş. Bir komşusu yaklaşarak .
-Aa Hoca.! Geçende karın öldü ağlamadın.Bir eşek için ağlamak sana yakışır mı ?Karım ölünce ,eş dost hepiniz etrafımı aldınız,üzülme biz sana daha iyisini buluruz dediniz . Ama biri çıkıp da;Hoca ağlama,sana daha iyi bir eşek alırız demedi.

Hırsızın suçu

Günün birinde hocanın evine hırsız girer.Ne var yok alır gider.Ertesi gün hocanın yanına geçmiş olsuna gelen arkadaşları hocayı suçlayıp durur.Neden evi boş bırakmış, neden kapıyı sıkıca kapatmamış,niye tedbir almamış vs. derken hoca suçlamalara daha fazla dayanamayıp patlamış.Yeter yahu.! Benim de suçum olabilir ama hırsızın hiç mi suçu yok .

Kazan doğurdu

Hoca bir gün komşusundan ödünç bir kazan istemiş. İşi bittikten sonra kazanın içine küçük bir tencere koyup komşusuna götürmüş.Tencereyi soran komşusuna da senin kazan doğurdu demiş.Komşusu tencereyi ve kazanını sevinerek almış. Bir zaman sonra hoca komşusundan yine kazanı istemiş.Epey bir zaman geçtiği halde kazanı geri gelmeyen komşusu Hocanın kapısını çalıp sormuş.Hocam kaç ay oldu kazanı getirmedin. Hoca üzgün bir şekilde cevap vermiş.Ah komşum senin başın sağolsun . Senin kazan öldü. Komşu sinirle çıkmış.
-Yahu hoca hiç kazan ölür mü?
Hoca taşı gediğine koymuş.
-Komşu komşu kazanın doğurduğuna inanıyorsun da öldüğüne niye inanmıyorsun.

Ayva ve incir

Nasreddin hoca bir gün Timurun huzuruna varmak istemiş.Giderken hediye olarak da ayva götürüyormuş.Yolda ayvadan hediye olur mu deyip incir götürmeye karar vermiş.Timurun karşısına çıkan hoca hediyesini takdim etmiş. Değerli bir hediye bekleyen Timur incirleri görünce hiddetlenmiş.İncirleri alıp alıp hocanın kafasına fırlatmış. Timur şaşırarak sebebini sorunca Hocadan şu cevabı almış. Ben önce ayva getirmek istemiştim.Sonradan vazgeçip incir getirdim.Şimdi şükrediyorum o ayvaları getirseydim halim nice olurdu diye.

Fıkra

Hoca bir gece gürültüyle uyanmış,bakmış bir hırsız eşyaları topluyor.Korkmuş sesini çıkarmamış,ama peşine de düşmüş,az sonra durumu fark eden hırsız kızgınlıkla sormuş;Neden beni takip ediyorsun efendi.Hoca sakin sakin ben demiş sırtında taşıdığın evin sahibiyim.

İki kere gelse

Bayramın yaklaştığı günlerden birinde Nasreddin hoca köylülerden birinin evine davetlidir.Ev sahibi şöyle serzenişte bulunur;Keşke ramazan sene de iki kez gelse.Aynı sofra da misafir bulunan hoca hemen şu cevabı verir.
-Öylese ramazan gider gitmez neden bayram yaparsın be adam. İnsan sevdiği gidince bayram yapar mı hiç?

Kim öle kim kala

Nasreddin Hoca Timur'un eşeğine üç yıl içinde okuma yazma öğretecekmiş.Bunun karşılığında bin altın almış.Eğer öğretemezse idam edilecekmiş.Bunu duyan komşuları hocaya gelip ,hadi eşek okuma yazma öğrenemezse ,demişler .Hoca umursamaz bir şekilde  cevap vermiş. A komşular üç yıl içinde , ya Timur ölür, ya eşek ölür ya da ben ölürüm demiş.

nasrettin hoca hikayeleri

Nasrettin hoca hikayelerinin sonuna geldik mevlana hikayelerini seviyorsanız Mevlanadan güzel bir hikaye adlı hikayeyi okuyabilirsiniz.

Bu Sözleri Paylaş

0 Yorum

Yorum yaparken konuyla alakalı olmasına lütfen özen gösterelim.