Bardağı yere at ve sonra ondan özür dile, aslında onu kırmak istemediğini ve ondan tekrar su içmek istediğini söyle. İşe yararsa, ben burdayım...

Ne ekersen onu biçersin bu dünyada hiçbir şey karşılıksız kalmaz, merak etme ne yaparsan onun karşılığını er yada geç mutlaka göreceksin üzdüysen üzüleceksin, kırdıysan kırılacaksın,yıktıysan yıkılacaksın, ağlattıysan ağlayacaksın, eninde sonunda, Allah'ın adaletiyle karşı karşıya kalacaksın, ettiklerinin karşılığını misliyle alacaksın.

Sen düştüğün zaman umudunu, kalktığın zaman kişiliğini kaybetme. Allah kalbi kötü olanı düşürmeyi de, kalbi temiz olanı düştüğü yerden kaldırmayı  iyi bilir merak etme.

Öyle ucuz değil gül koklamak, gül tutan ele diken batmalı, bir aşkla gönül veren o aşkın kapısında yatmalı.

Senin haklı olman, benim haklı olmadığım anlamına gelmez, hayata benim tarafımdan bakmadığın anlamına gelir.

Bu hayatta şüphe duyduğum hiç bir şey beni yanıltmadı, bu yüzden şüphelendiğim herkesten ve her şeyden sessizce uzaklaşıyorum.

Deseler ki bu dünya da seni en çok ne yordu? yemin ederim söylediği ile davranışı bir olmayan insanlar derim.

"Padişaha sormuşlar; kaç tane dostun var diye  tahttan inince belli olur demiş."

Anlamak isteyen sesinden de anlar, sessizliğinden de anlamak istemeyene bağırsan neye yarar.

Anlamını kaybede hiçbir şeyi geri getirmeye çalışmayın,  bırakın inceldiği yerden kopsun. Bırakın kader yakışanı yaşatsın.

Ben hak edene yüreğimi, hak etmeyene yokluğumu, anlayana dostluğumu, anlamayanın yanında gölgemi bile bırakmam!

Bazı insanları bahçeye korkuluk olarak diksem bırak kuşları korkutmayı bahçede meyve bile yetişmez o kadar gudubetler.

Herkesin bendeki değeri kendi verdiği kadardır.Kimi aklıma gelir, tebessüm eder dua ederim! kimi aklıma gelir, Allah'a havale ederim.

Çok paramız oldu ama bereketi kaybettik, güzel evlerimiz oldu ama huzuru kaybettik, nimetlere boğulduk ama şükrü kaybettik, kalabalıklaştık ama kardeşliği kaybettik.

Hadsiz, seviyesiz ve terbiyesiz insanlara ağır cevaplar verdiğim için çirkef ve sinirli biri olarak tanınıyorum, ama olsun hatta ohh olsun, hatta çokta tınn...

Dostuna küsen düşmanıyla yatıp kalkıyor, menfaati biten masadan kalkıyor. Çekemeyen arkadan konuşuyor, yaşanmamışlar yaşanış gibi anlatılıyor herkes herkesle çok samimi ama kimse birbirini sevmiyor.

"Beyinlerimiz savaşsın isterdim ama görüyorum ki siz silahsızsınız bayım."

Bir şey soracağım; "nufüs sayımında seni de adamdan sayıyorlar mı?"

Kimse tanıdığın gibi kalmıyor, bir gün bakıyorsun sıcacık, bir gün bakıyorsun bu gibi insanlarda değişirmiş mevsimler gibi.

Kaybediyoruz çünkü;herkesi kendimiz gibi sanıyoruz.Kaybediyoruz çünkü selam dahi verilmeyecek insanlara gönül veriyoruz.

Kaybettiğin her şeyin alternatifi vardır alternatifi olmayan tek şey sensin kendi kıymetini bil kahveni yap keyfine bak.

Arsıza yüz verme tepene çıkar! edepsize çok susma sabrını yorar! cahile çok vefalı olma pula satar! yordam bilemeyenle yola çıkma isyikametin şaşar!

Okkalı laflar, okkalı sözler


Bu Sözleri Paylaş

0 Yorum

Yorum yaparken konuyla alakalı olmasına lütfen özen gösterelim.